vannmilon

Hei, noen der ute.

 • Publisert: 12.10.2017, 04:02
 • Kategori: Psykisk
 • Hei, noen der ute.

  Jeg er usikker på om noen faktisk leser hva jeg skriver. Eller jeg kan jo se ''lesertallet'', men hvem synes egentlig det jeg skriver er interessant? Er nok ikke så mange. Jeg tror egentlig ikke jeg skriver for å tilfredstille andre. Skriver mer for å få ting ut av kaoset mitt. Kaoset jeg har i hodet. Det er så mye som skjer akkurat nå og jeg er sliten. 

  Følelsene mine er ute av kontroll. Jeg er ute av kontroll. Er jeg glad eller er jeg trist? Jeg vet ikke lenger. Plutselig føler jeg meg trist, men så snur det og jeg føler meg lykkeligere enn noen gang, uten noen spesiell grunn. Hele meg er ustabil og sliten. 

  Faktisk tror jeg at jeg aldri har hatt det verre med meg selv enn nå. Depresjonen tar over og traumene mine tar på. Derfor måtte jeg slutte på skolen. Dette skulle bli mitt 5 år på VGS, men jeg droppet ut fordi alt ble for mye. Jeg er ikke frisk og trenger hjelp. Helsesystemet her i Rogaland er, etter min erfaring, ikke bra. Jeg har ikke fått hjelpen jeg trenger. Derfor har jeg nå sluttet hos psykologen her fordi jeg skal flytte. 

  På grunn av min psykiske helse, som er ræva for å være ærlig, så skal jeg flytte tilbake til Østlandet. Det tar bare litt tid før det er i orden. Må finne en måte å få med meg alle tingene mine hjem til Østlandet... Aner ikke hvordan, foreløbig. Men det går vel etterhvert. Må egentlig også pakke tingene mine før noe som helst annet kan skje, men klarer ikke fordi jeg ikke klarer så mye annet enn å se serier og sove og ligge i senga å deppe. 

  Jeg har så mye på hjertet, men samtidig er så mye stengt inne i hodet mitt. Det kommer ikke ut. Jeg vet ikke hvordan å formulere meg lenger. Noe jeg pleide å være ganske flink til...

  Noe som plager meg er at mange tror jeg er lat fordi jeg droppa ut av skolen og fordi jeg går på NAV. Det er ikke mange som forstår at psykiske lidelser er like alvorlige som andre fysiske sykdommer. Det er så slitsomt å ikke klare noe som helst. 

  Jeg har angst hele tiden og føler meg utrolig ekkel. ''Mislykka, mislykka, mislykka'' - sier hodet mitt. 

  Selvdestruktivitet og vonde tanker tar opp hverdagen min. Jeg sliter med selvskading og daglige selvmordstanker. Det er ikke bare enkelt. Folk tenker sikkert at det å selvskade er mitt valg, men det er faktisk en avhengighet, på lik linje med rus osv. Når jeg selvskader ''blacker'' jeg ut og henger ikke med. Det er på en måte ikke ''meg'' som gjør det. Det føles ofte som om det er demonen i meg som gjør handlingen. Handlingen skjer oftest på impuls. 

  Denne teksten blir bare rot, men er så mye som må vekk fra hodet mitt. Jeg vet psykisk helse er et tabu tema, men hvorfor ikke være ærlig? Hvorfor må vi skjule det? 

  Så klart er det forskjell på å fortelle at man lider av en psykisk sykdom, og å f.eks ''flashe'' en oppkutta arm i trynet på folk. Jeg vil bare få hjelp og jeg vil være åpen. Men samtidig halvveis anonym, selv om jeg legger ut bilder av meg selv. Det er ikke sånn at jeg forteller folk om denne bloggen, men om de finner den, lærer de noe nytt om meg, elns. 

  Jaja, får slutte å bable i nattemørket nå. 

  #Psykiskhelse #psykiskelidelser #åpenhet #ptsd #depresjon #selvdestruktivitet #humørsvigninger

  -M

 • Publisert: 12.10.2017, 04:02
 • Kategori: Psykisk
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits